ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ»

Το πρόγραμμα «Θέλω να γίνω μηχανικός» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες!

Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πώς λειτουργεί κάτι ή πού χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία, οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Με πρωτότυπες κατασκευές, βρίσκουμε εφαρμογές των απλών μηχανών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) στην καθημερινότητά μας και αναζητούμε λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, σκεπτόμενοι ως αληθινοί μηχανικοί!

Με την εγγραφή των μαθητών σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο κάθε μαθητής θα παραλάβει ένα σακουλάκι με δομικά στοιχεία απαραίτητα για τη διεξαγωγή του προγράμματος, τα οποία με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα παραμείνουν σε αυτόν. Ιδανικό πρόγραμμα για τη κατανόηση των απλών μηχανών, το οποίο δεν διδάσκεται στο σχολείο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ»

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για την εισαγωγή των μαθητών του Δημοτικού στους αυτοματισμούς και την εκπαιδευτική ρομποτική. Μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Οι δραστηριότητες ενθαρρύνουν τους μαθητές να συνεργαστούν, να οικοδομήσουν, να λύσουν προβλήματα και να εξερευνήσουν, ενώ ταυτόχρονα εμβαθύνουν στη μάθηση STEM και να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι στην οθόνη ενός tablet.

Η διαδραστική, δημιουργική μάθηση είναι ευκολότερη από ποτέ – οι μαθητές μπορούν να δουν τις κατασκευές τους σε δράση, να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων!


«Θέλω να γίνω μηχανικός» | για παιδιά  5-7 ετών | Παρασκευή 18:00-19:30
«Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική» | για παιδιά 8-12 ετών | Παρασκευή 16:30-18:00

Ημερομηνία έναρξης: Παρασκευή 16/10/2020