Αν κάποιος αγαπά πολύ τη ζωγραφική, αν ξοδεύει χρόνο με τα χρώματα, αν η φαντασία του ταξιδεύει σε παράξενους τόπους, αν η ευρηματικότητα είναι στοιχείο  του χαρακτήρα του, τότε πρέπει να μοιραστεί μαζί αυτές τις ώρες, στο εργαστήριο της ζωγραφικής. Ο βασικός στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι η γνωριμία και ουσιαστική επαφή με το χώρο των εικαστικών τεχνών και μέσω αυτών τελικά η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών.

Τα παιδιά μέσα από τον συγκεκριμένο  κύκλο εργαστηρίων εξερευνούν τις  τεχνικές της ζωγραφικής και των κατασκευών  για παράδειγμα  τη ζωγραφική,  τη χαρτοκολλητική, τη χαρακτική, το κολάζ, τα αποτυπώματα, τη μεικτή τεχνική στη ζωγραφική σύνθεση, τη τέχνη της γης (χώμα νερό πέτρες, ξύλα και  φύλλα), και αρκετές ακόμη.. 

Παράλληλα εξερευνούν τα διαφορετικά υλικά, μαθαίνουν τη σωστή χρήση τους και εξοικειώνονται με αυτά . Χαρτοπολτός, πηλός,  κάρβουνο , μαρκαδόροι , ξυλομπογιές,  λαδπαστέλ, ακουαρέλες, τέμπερες, μολύβια, πενάκια, πλαστικά χρώματα (βασικά, σύνθετα, θερμά και ψυχρά), εφημερίδες, διαφορετικά είδη χαρτιών (βελουτέ, γλασέ, γκοφρέ, μεταξόχαρτα, ζελατίνες κ.α.), καλωσορίζουν στην ζωή τους την μαγεία της τέχνης, της δημιουργίας και τους περιμένουν  για να πλάσουν πελώριους δράκους, παράξενα πλάσματα, χρωματιστούς τόπους, κούκλες που κινούνται, πολιτείες που αιωρούνται και ονειρικές σκάλες  που τον προορισμό ποτέ κανείς δεν  έμαθε.

Τα παιδιά εξοικοιώνονται με  το έργο σημαντικών καλλιτεχνών! Οι ταξιδιάρικες βαλίτσες του Ακριθάκη , οι ζωντανές εικόνες του Van Gong , η γειτονία του Χατζηκυριάκου Γκίκα, οι ατίθασες μορφές τις Saint Phalle, τα ανθρωπάκια του Γαίτη, τα τετράγωνα του P.Klee, οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου είναι λίγα από τα πολλά θέματα μέσω των οποίων θα εμπνευστούμε στο εργαστήριο.

“Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.” Pablo Picasso

Προγράμματα

A. Εργαστήρι εικαστικών

Τα παιδάκια μας στο Παίδευσις Kids Academy, απλώνουν τα υλικά τους, μπερδεύουν τα χρώματα & μαθαίνουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωγραφικής, εφαρμόζοντας στην πράξη τεχνικές διαφόρων γνωστών καλλιτεχνών.

Δευτέρα | 16:00 – 17:30 | 7-11 ετών

Δευτέρα | 17:00 – 18:30 | 3,5 – 5 ετών

Δευτέρα | 17:30 – 19:00 | 5 – 7 ετών

Πέμπτη | 17:00 – 18:30 | 3,5 – 5 ετών

Β. Εργαστήρι γλυπτικής

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να πειραματιστούν, με το χώμα και το νερό, τον πηλό, τη λάσπη, να δημιουργήσουν όγκους από το μηδέν, να κατασκευάσουν πήλινα αντικείμενα αλλά και να πλάσουν μυθικά πλάσματα. 

Τα παιδιά μυούνται  στον κόσμο της γλυπτικής,  σε έναν κόσμο ξεχωριστό, γνωρίζουν  τις τεχνικές  και τις αρχές της τέχνης αυτής, τις ιδιότητες  του πηλού αλλά κυρίως μαθαίνουν  να δουλεύουν με αφετηρία τη δική τους ιδέα! Εκτός από τον πηλό στο εργαστήριο δουλεύουμε και άλλα υλικά όπως γύψο, σύρμα, χαρτοπολτό.

Οι εγγραφές για τα εργαστήρια Εικαστικών ξεκίνησαν! 

Κράτηση θέσεων στη γραμματεία μας,

Χατζηδάκη 40 & Παγκάλου&  στο τηλέφωνο 210 5542800