Μαθήματα Κινεζικών

Γιατί να μάθει ένα παιδί Κινεζικά από μικρή ηλικία;

Ο κινέζικος πολιτισμός είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο, τόσο όμως προηγμένος αφού έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους πολιτισμούς σε πολλούς τομείς, όπως η ζωγραφική και οι τέχνες, η κουζίνα καθώς και οι πολεμικές τέχνες.

Η κινέζικη γλώσσα  είναι μία από τις τρείς πιο διαδεδομένες ομιλούμενες γλώσσες με 1.2 δισεκατομμύρια  native speakers. Στο Παίδευσις Kids Academy, οι μαθητές μας μέσα από ένα εξειδικευμένο πλαίσιο διδασκαλίας που συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με την έμφαση στην ομιλία, μαθαίνουν πολύ γρήγορα να εμβαθύνουν στη γλώσσα και να επικοινωνούν στα Κινεζικά, γεγονός πολύ σημαντικό αν λάβει κανείς υπόψη την τεράστια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα!

Στον πολυχώρο μας, έμφαση δίνεται εκτός από τη γνώση της Κινεζικής γλώσσας και στη γνωριμία με την κουλτούρα και τον Κινεζικό πολιτισμό! Θέλουμε οι μαθητές μας να έχουν ευρύτερη επαφή με τον πολιτισμό που έβαλε τη σφραγίδα του και αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους πολιτισμούς σε τέχνες όπως η κεραμική και η αγγειοπλαστική, η κατασκευή πορσελάνης, η ύφανση μεταξωτών υφασμάτων, η ζωγραφική! Εκτός από το μάθημα, δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρακολουθήσουν ταινίες στην Κινεζική γλώσσα, να δανειστούν βιβλία που θα τους γνωρίσουν τον Κινεζικό πολιτισμό από την βιβλιοθήκη του Παίδευσις Kids Academy και να μάθουν για την Κινεζική κουζίνα μέσα από τα θεματικά events που θα οργανώνει ο πολυχώρος μας!

Διαμόρφωση Τμημάτων

  • Τμήμα 1: Μικρών (5-7 ετών) 小孩子

Τα μικρά μας παιδάκια, έρχονται σε μία πρώτη επαφή με την Κινεζική γλώσσα διδραστικά και βιωματικά. Μέσα από τη ζωγραφική, τις flash cards, τα τραγουδάκια στην Κινεζική και το διάβασμα παραμυθιών, κατανοούν τη φιλοσοφία της Κινεζικής γλώσσας και μαθαίνουν τις πρώτες λέξεις τους μέσα από τα πρώτα ιδεογράμματα.

  • Τμήμα 2: Ενδιαμέσων (8-11 ετών) 中年儿

Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να αναπτύξουν τόσο τις γραπτές όσο και τις επικοινωνιακές τους ικανότητες στα Κινέζικα. Μέσα από καλά διαμορφωμένα κείμενα, εισάγονται στις αρχικές έννοιες της Κινεζικής όπως το σύστημα γραφής pinyin, οι τόνοι, κάποιοι βασικοί χαρακτήρες καθώς και οι γραμμές με τις οποίες σχεδιάζονται/γράφονται όλοι οι κινέζικοι χαρακτήρες. Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μαθημάτων οι μαθητές γνωρίζουν ήδη πλήθος ιδεογραμμάτων.

  • Τμήμα 3: Μεγαλυτέρων (11 ετών & πάνω) 大一点的孩子

Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από 11 ετών και πάνω, είναι πλέον έτοιμα να κατακτήσουν πιο ταχύρυθμα την απαιτητική γνώση της γλώσσας, προσδοκώντας σε ένα πρώτο πτυχίο πιστοποίησης της σωστής χρήσης της Κινεζικής. Μέσα από την επαφή με την Κινεζική κουλτούρα, αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα της Κίνας, της χώρας που αποτελεί σήμερα έναν από τους σπουδαιότερους πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας!