Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 2 ετών έως 13 ετών, που μαθαίνουν βιωματικά μέσα από την μαγειρική,  την σωστή και ισορροπημένη θρέψη.

To Παίδευσις Kids Academy είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το Kids Cooking Club, την πρώτη επίσημη Σχολή Μαγειρικής για παιδιά στην Ευρώπη, ιδρυτής της οποίας είναι ο σεφ Κυριάκος Μελάς.

Τα παιδιά, μέσα από τα μαγειρικά εκπαιδευτικά προγράμματα διατροφικής αγωγής του Kids Cooking Club, μαθαίνουν να μαγειρεύουν και να δημιουργούν φαγητά και γλυκά snack με πρωτογενείς πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στις γευστικές τους συνήθειες.

Τα παιδιά θα υλοποιήσουν υγιεινά εδέσματα, θα γνωρίσουν όλες τις πρωτογενείς πρώτες ύλες και την προέλευσή τους με διαδραστικό τρόπο, θα μάθουν βασικούς κανόνες για την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της κουζίνας, θα εξασκήσουν τη λεπτή κινητικότητά τους, θα αναπτύξουν τη συγκέντρωση, τη  δημιουργική τους σκέψη και τη φαντασία τους ενώ συνεργαζόμενοι με τα υπόλοιπα παιδιά θα κατακτήσουν και συναισθηματική ασφάλεια, ενώ μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την καθοδήγηση Εμψυχώτριας Μαγειρικής Έκφρασης (Παιδαγωγού) και chef της Σχολής.

Τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους μαγειρεύοντας καθ’ ολοκληρία μόνα τους διάφορα εδέσματα, τα οποία γεύονται στο τέλος κάθε μαθήματος.

 • Το πρόγραμμα θα παρέχει σε κάθε παιδί:

ΑΤΟΜΙΚΕΣ πρώτες ύλες

ATOMIKO προσωπικό εξοπλισμό των παιδιών

ΑΤΟΜΙΚΑ σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν

ΑΤΟΜΙΚΑ αναλώσιμα μαγειρέματος και σερβιρίσματος

Αντισηπτική απολύμανση τόσο των παιδιών όσο και όλων των σκευών. 

Τις ισορροπημένες διατροφικά συνταγές, ειδικά προσαρμοσμένες για την υλοποίηση τους από τα παιδιά, μπορούν οι γονείς να αναζητήσουν και αναλυτικά και στο site www.kidscookingclub.gr!

Προγράμματα:

 • Baby Chef  (Baby Cooking Academy 2-4 ετών)

Θα είχατε ικανό το βρέφος σας να  γίνει βοηθός σας στην κουζίνα πριν κλείσει τα τρία; Η κουζίνα είναι από τους πιο πρόσφορους και ευχάριστους χώρους για να χτίσουν σχέση συνεργασίας γονείς και παιδιά!

 Η μαγειρική περνάει μέσα από την κίνηση, τη μουσική, το ομαδικό παιχνίδι, τη θεατρική έκφραση, την ατομική εξερεύνηση και πρωτοβουλία. Τα γευστικά ερεθίσματα συνδυάζονται με την ενεργοποίηση των υπόλοιπων αισθήσεων (αφή, όσφρηση, όραση, ακοή). Σε αυτήν τρυφερή ηλικία, όπου όλα αποτυπώνονται ανεξίτηλα, επιτυγχάνουμε μια σταδιακή μύηση του παιδιού στις βασικές αρχές της διατροφικής ισορροπίας και της γευστικής ανάπτυξης με ψυχαγωγικό τρόπο.

Τα παιδιά μαθαίνουν:

 • να μαγειρεύουν, να ψήνουν, να ζυμώνουν, να κόβουν, να ανακατεύουν
 • να επεξεργάζονται σωστά τα υλικά
 • τις διατροφικές κατηγορίες, πρωινό – πρόγευμα – δεκατιανό – μεσημεριανό – απογευματινό – βραδινό
 • να κατηγοριοποιούν τις συνταγές, μαγειρική – ζαχαροπλαστική – αρτοποιία
 • να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητά τους με ασφάλεια στην κουζίνα
 • να αναπτύξουν την συνεργασία και την επικοινωνία
 • Junior Chef (Kids Cooking School 4-6 ετών)

Το πρόγραμμα Junior Chef  δημιουργήθηκε για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, 4-6 χρονών. Βασικός στόχος του είναι η βιωματική μύηση των παιδιών στη σωστή διατροφή μέσα από το μαγείρεμα και τη διασκέδαση!

Το πρόγραμμα αποτελείται από 1,5 ώρα μαγειρικό πρόγραμμα.

 • Kids Chef (Kids Cooking School 6-8  ετών)

Το πρόγραμμα Kids Chef 6 – 8 χρονών, δημιουργήθηκε για τα παιδιά σχολικής ηλικίας με ερεθίσματα πάνω στην τέχνη της μαγειρικής αλλά και διατροφικών προτιμήσεων.Βασικός στόχος του είναι η εκμάθηση της σωστής μαγειρικής και της αλλαγής των αρνητικών διατροφικών συνηθειών.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν, και να δημιουργούν φαγητά και γλυκά snack με πρωτογενής πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στις γευστικές τους συνήθειες, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν βιωματικά μέσα από την μαγειρική τη σωστή και ισορροπημένη θρέψη.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 1,5 ώρα μαγειρικό πρόγραμμα.

 • Master Chef (Kids Cooking School 9-12 ετών)

Το πρόγραμμα Master Chef δημιουργήθηκε για τα παιδιά σχολικής ηλικίας με ερεθίσματα πάνω στην τέχνη της μαγειρικής αλλά και διατροφικών προτιμήσεων.Βασικός στόχος του είναι η εκμάθηση της σωστής μαγειρικής και της αλλαγής των αρνητικών διατροφικών συνηθειών.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν, και να δημιουργούν φαγητά και γλυκά με πρωτογενής πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στις γευστικές τους συνήθειες, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν βιωματικά μέσα από το μαγείρεμα τη σωστή θρέψη, την και ισορροπημένη διατροφή και τη σωστή διαχείριση βάρους.

 • Top Chef (Kids Cooking School 13-16 ετών)

Το πρόγραμμα Top Chef δημιουργήθηκε για τα παιδιά και εφήβους με ερεθίσματα πάνω στην τέχνη της μαγειρικής αλλά και διατροφικών προτιμήσεων. Βασικός στόχος του είναι η εκμάθηση της σωστής μαγειρικής και της αλλαγής των αρνητικών διατροφικών συνηθειών.

      Τα παιδιά, έφηβοι μαθαίνουν να μαγειρεύουν και να δημιουργούν    φαγητά, αρτοποιήματα  και γλυκά με πλήρη αυτονόμια, πρωτογενής πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στις γευστικές τους συνήθειες, Μαγειρεύουν ανά ομάδες με αρμοδιότητες στην εκτέλεση των συνταγών, ενθαρρύνοντας την ολοκλήρωση της κοινωνικοποίησης και υπευθυνότητας τους!

 Πληροφορίες και κράτηση θέσης στα 210 5547 102 & 694 7150319!